به گزارش شهرآرانیوز، در تاریخ ایران به طور سنتی مشارکت زنان درباری به شرکت در توطئهها و سیاستهای مخرب حرمسرای شاهان محدود میشد.
ولی از دوران قاجار به بعد مشارکت زنان در فعالیتهای سیاسی زیادتر شد که شرکت آنان در جنبش تحریم تنباکو و انقلاب مشروطه نمونههای این تکاپو است.
با اجرای سیاستهای ضد دینی همانند حجاب توسط پهلوی اول و سعی در تحمیل مظاهر تمدن غربی به زنان در دوران محمدرضا شاه زنان جامعه اسلامی برای ایفای نقش مثبت به نهضت امام خمینی (ره) پیوستند و بیشتر در بعد تبلیغات کوشیدند.
آنان به تدریج در تمامی مراحل نهضت شرکت کردند و در به ثمر رساندن انقلاب و حفظ دستاوردهای آن از پا ننشستند.
کتاب "نقش زنان در نهضت امام خمینی (ره) " پژوهشی درباره حضور و نقش آفرینی زنان در حمایت از اهداف و آرمانهای انقلاب اسلامی ایران است که در چهار بخش تنظیم شده است.
بخش اول با عنوان "سابقهی مبارزات زنان قبل از نهضت امام خمینی"، نقش سیاسی و اجتماعی زنان پیش از دوران پهلوی را مطرح میکند.
عوامل سیاسی و فرهنگی موثر در حضور آنان در نهضت برشمرده شده و مهمترین احزاب سیاسی تاثیرگذار در جامعهپذیری سیاسی زنان معرفی شده که از آن جمله جبههی ملی و حزب توده است.
بخش دوم، به بررسی دیدگاههای امام خمینی دربارهی نقش سیاسی و اجتماعی زنان و نقش آنان در قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ اختصاص یافته است.
مبارزات سیاسی زنان در سالهای (۵۷-۱۳۴۳) مبحث سوم از کتاب است که در این بخش اقدامات فرهنگی رژیم با رویکرد غربگرایانه و نقش زنان در تظاهرات این مقطع بازگو شده است و در مبحث پایانی کتاب، اوجگیری انقلاب اسلامی و حضور زنان، به تفصیل از حضور زنان در ایام مختلف انقلاب در سال ۱۳۵۷ تا پیروزی انقلاب سخن رفته است.